Broekermeerdijk 19

huis zijn maar het gevoel hebben dat je elke dag op vakantie bent?

Écht buiten wonen maar wel met de bus in een kwartier op Amsterdam Centraal? Het bestaat!

Dit unieke vrijstaande dijkhuis in Broek in Waterland biedt het!
Een verrassend ingedeeld, heel licht huis met een grote, romantisch aangelegde tuin met meerdere zitplekjes en altijd ergens zon.
Gelegen aan doorgaand vaarwater. In de zomer wordt er gezwommen en in de winter geschaatst.
In 2019 en 2020 is deze woning onder architectuur verbouwd. Er is onder andere een glazen uitbouw van twee verdiepingen toegevoegd waardoor je kunt genieten van een prachtige lichtinval en vrij uitzicht hebt over de tuin en de velden. Huis en tuin bieden zeer veel privacy. 

Indeling
Na het kastanje houten hek loop je langs de witte doorbloeiende rozenhaag en de appelboom naar de art nouveau  voordeur. Aan je rechterhand vind je hier de parkeerplaats op eigen terrein en de houtopslag voor de houtkachel.

Dijkniveau - begane grond
De entree is voorzien van een ingebouwde garderobe met schoenenkast. Hier vind je tevens de toegang tot het toilet, de meterkast, de slaap/werkkamer, de living en de trap naar de eerste etage. 
Aan je rechterhand vind je de slaap/werkkamer in een uitbouw uit 2005. Voorzien van mooie grote raampartijen en ingebouwde kasten.
Aan je linkerhand vind je de living. Deze is voorzien van een half open keuken met een barretje, een prachtige houtkachel en een mooie eiken vloer. Het geheel is strak gestuukt. De woonkamer heeft aan de achterkant een serre (1996) met vrij uitzicht tot Amsterdam. Hier is ook een grote taatsdeur die toegang biedt tot een groot balkon en trap naar tuinniveau.

De keuken met houten frontjes en doorlopende nerf is van 2020 en is geheel op maat gemaakt door een meubelmaker.  De keuken is voorzien van 6-pits gasstel met afzuigkap en Amerikaanse koelkast van het Italiaanse designmerk Bertazonni en een AEG afwasmachine. Het keukenblad en wasbak is voorzien van originele dutch design D-tiles. De keuken heeft slimmigheden als een extra diep vak voor de grote dienbladen die je gebruikt voor een borrel of diner in de tuin en extra diepe lades onder de bar. De keuken heeft uitzonderlijk veel bergruimte en is daarmee geschikt voor ambitieuze hobby-koks.

De woonkamer geeft ook toegang tot de uitbouw van twee verdiepingen die bijna geheel uit raampartijen (HR++ glas) bestaat. Op het dijkniveau is de eetkamer. Deze ruimte geeft je echt een boomhut gevoel. Je zit buiten maar dan toch binnen. De eetkamer is voorzien van een mooie houten vloer met vloerverwarming. De uitbouw heeft op dijkniveau ook een extra voordeur en een schuifpui met toegang tot de heerlijke loungeplek voor het huis waar je kunt genieten van de ochtendzon én de laatste stralen van de avondzon.

Eerste verdieping
Vanuit de hal bereik je de kapverdieping via een trap met een plateau en uitzicht tot Amsterdam. Hier vind je de master slaapkamer met nieuwe houten vloer (2023) en een grote badkamer. 
De slaapkamer heeft een ruimtelijk effect door het zeer hoge plafond. In de nok van de slaapkamer boven de badkamer is extra bergruimte. De badkamer en suite (2019) is lekker ruim en licht en heeft een mooi uitzicht. De badkamer heeft een extra groot ligbad, een regendouche, een zwevend toilet en het geheel is voorzien van elektrische vloerverwarming.

Tuinniveau - souterrain
De trap vanaf de begane grond naar tuinniveau bevindt zich in de nieuwe glazen uitbouw. Beneden in de uitbouw is een tweede zitkamer met vloerverwarming, uitzicht rondom, openslaande deuren naar de tuin en het terras.
In de tuinverdieping van de glazen uitbouw vind je ook de toegang tot het souterrain (tuinniveau) van het hoofdhuis. Het souterrain gedeelte is voorzien van twee slaap/werkkamers met daartussen een badkamer. De moderne badkamer is voorzien van een zwevend toilet, regendouche en is volledig betegeld. De eerste slaapkamer biedt een prachtig uitzicht over de velden. De aansluitingen voor wasmachine en droger zijn netjes weggewerkt in een kast afgesloten door een staldeur. 
Het geheel is afgewerkt met een cementgebonden gietvloer met vloerverwarming. 
De tuinverdieping van het hoofdhuis is ook buitenom te bereiken via het lange tuinpad en de achterdeur. Handig voor inwonende oudere kinderen of vakantieverhuur (zonder vergunning mogelijk onder voorwaarden). Als nog meer privacy gewenst is, zouden de twee kamers en badkamer op tuinniveau eenvoudig af te sluiten zijn van de rest van het huis door het plaatsen van een deur tussen uitbouw en hoofdhuis.

Tuin
De dijktuin omsluit drie zijden van het huis en is bijzonder door de hoogteverschillen. De tuin grenst aan de lange zijde (zuidkant) aan een slootje en waarna direct de velden beginnen waar afwisselend maïs of gras wordt gezaaid. In de winter zijn er schaapjes. Er is een voortuin direct voor het huis. Aan de linkerkant hiervan ligt de ruime loungehoek voor de nieuwe uitbouw. Hier is ook de tuintrap die je langs de grote krentenboom leidt naar de tuin. Hier vind je een groot terras en een vuurplaats. Er zijn verhoogde bakken in de tuin voor het telen van plukbloemen of groenten. De beplanting is met zorg samengesteld en geeft bloemen van het vroege voorjaar tot de late herfst.
Een lang tuinpad leidt je achter het huis langs naar een derde terrasje met middagzon en toegang tot de schuren. In de schuren is de opstelplaats voor de ketel en meer dan voldoende plek voor tuinspullen. Hier is ook de trap naar het balkon en de woonkamer in het hoofdhuis. 

Bewoner aan het woord: 

Het is ongelofelijk dat je zo kunt wonen aan een dijkje op een steenworp van Amsterdam. Zoveel privacy, zoveel natuur, zoveel ruimte om te banjeren op 5 kilometer van de ring A10. Huis en tuin zijn door ons compleet herontworpen en vormgegeven om maximaal van het leven te genieten. Er zijn overal bijzondere plekjes met een eigen sfeer. Je kunt binnen zitten rond de houtkachel, aan het barretje in de keuken, in de eetkamer of in de TV-kamer. Geschikt om samen te zijn, maar soms ook om juist ieder iets anders te doen zonder elkaar te storen. 

We laten je dit unieke huis en tuin graag persoonlijk zien!

Bijzonderheden:
Unieke vrijstaande dijkwoning 
Romantische, grote tuin driekwart rond met drie terrassen en een vuurplaats
Heel veel privacy, zowel binnen als buiten
Slechts 13 minuten met de bus naar Amsterdam CS of 8 minuten naar Amsterdam Noord; bus rijdt dag en nacht en overdag iedere 5 minuten
Onder architectuur verbouwd tussen 2019 en 2020
VRIJ uitzicht
Eigen grond

Bestaande bouw
 1.175.000 k.k.
1934
175 m² wonen |
575 m² perceel |
919 m³ inhoud
7 kamers
| 4 slaapkamers
3 woonlagen
Tuin, Vrijstaand, Berging
© 2024 Appeltaart Vastgoed
bubblecrossmenuarrow-right