Geschutswerf 15, Amsterdam

Geweldig Penthouse met uitzicht over het water van het Entrepotdok en antilopes!

Opstaan met het uitzicht op de antilopes, olifanten, zebra’s en giraffen van Artis? Dat kan in dit fantastische penthouse van 164m2!
Via de openslaande deuren in de woonkamer kijkt u uit op deze bijzondere dieren. Het appartement op de 3e etage gelegen is een sprookje, modern ingericht, hoge plafonds, houten balken constructies en een fijne atmosfeer.
Het appartement ligt op de bovenste en 3e verdieping in een prachtig historisch pakhuis, van origine gebouwd in 1840. In 2001 is het gebouw gerenoveerd tot het exclusieve appartementencomplex “De Kalenderpanden”. Het is niet voor niets dat het historische gebouw de status van Rijksmonument heeft gekregen.

Het appartement verkeerd in meer dan uitstekende staat en door de grote ruimte met het originele balkenplafond, in combinatie met de modern afwerking geeft deze woning een heerlijk gevoel van luxe en vrijheid.

Huidige eigenaar aan het woord:
Toen wij in 2006 hier kwamen kijken waren we op slag verliefd op de ruimte en atmosfeer. We hebben hier sindsdien heerlijk gewoond. De één van ons gebruikt de woonkamer tevens als studio voor choreografisch werk, terwijl de ander de ruimte in de slaapkamer tevens gebruikt als kantoorruimte. Wakker worden met het gebrul van Leeuwen, of het getetter van de olifanten. Buiten de Afrikaanse geluiden is het erg stil door de autoluwe en toeristenvrije omgeving. In de zomer genieten van een flesje bubbels aan de kade van het entrepotdok, of terrasjes in de buurt. We gaan het hier missen!

Indeling:

Via de hoofdentree komt u uit in de eerste hal die toegang verschaft tot de gemeenschappelijke binnentuin alwaar zich de entree tot het complex bevindt. Via deze entree bereikt u met de trap of lift de bovengelegen verdiepingen.

Entree op de derde verdieping en binnenkomst in hal met garderobe. Via de hal bereikt u de imposante woonkamer met vrij uitzicht over het water en Artis. Aan de voorzijde zijn openslaande deuren met een Frans balkon op het Zuiden.
De open keuken (merk Eggersmann ) met prachtig kookeiland is modern en voorzien van de volgende inbouwapparatuur:
Koffie machine Siemens
Borreti fornuis met dubbele oven
Miele vaatwasser
Koelkast
Vrieskast
Wijnkoeler
Siemens magnetron/oven
Qooker

Door de gehele woning is de opengewerkte kapconstructie te zien wat ondanks de grote ruimte direct een huiselijk gevoel aan de woning geeft.
Omdat er daklichten aanwezig zijn is er aan licht geen gebrek! Deze zijn overigens nog uit te breiden.

Aan de achterzijde vindt u de badkamer met wastafel en douchegelegenheid.
Vanuit de grote masterbedroom van 32m2 kijkt u uit op de binnentuin, ook hier heeft u geen last van het verkeer.
Deze ruimte is recentelijk voorzien van prachtige op maat gemaakte shutters welke uiteraard achterblijven!De masterbedroom is eventueel op te splitsen in 2 slaapkamers.
Boven de keuken, berging, entrée en badkamer zijn nog aanvullende kamers te creëren waarvoor de bouwtekeningen reeds zijn gemaakt (50 bruikbare vierkante meters te creëren). Tekening architect en offerte van aannemer zijn dus beschikbaar!
Vereniging van Eigenaren:
De Vereniging van Eigenaren is erg actief wordt extern beheerd door VvE in beheer groep. Er is een meerjarenonderhoudsplan, een huishoudelijk reglement en er wordt regelmatig vergaderd.
Erfpacht:
Gemeentelijke erfpacht is afgekocht tot 16 december 2050 met Algemene Bepalingen van 1994. Huidige eigenaar heeft voor eeuwig durende erfpacht geopteerd.

Omgeving:
Het appartement bevindt zich in een rustig hofje in één van de mooiste stukjes van Amsterdam Centrum. Op een steenworp afstand vindt u tal van leuke restaurants, zoals: HappyHappyJoyJoy, Brouwerij ’t IJ, Helena Primakoff, Roest en de Plantage. Binnen enkele minuten staat u aan het Entrepotdok of de Oostenburgergracht, met Artis als voortuin en het Funenpark om de hoek, is er ook aan groen geen gebrek.
Bereikbaarheid:
Het appartement is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Op 5 minuten loopafstand stoppen tram 9, 10 en 14 en op de fiets bent u met 10 minuten op Amsterdam Centraal. Met de auto is de A10 binnen enkele minuten bereikbaar. U kunt uw auto parkeren in de ondergrondse parkeergarage.
Bijzonderheden:

– 163,8m2 (NEN 2580 rapport aanwezig);
– Fantastisch uitzicht op Artis;
– Monumentaal kalenderpand;
– Voorzien van een ruime berging;
– Parkeerplaats in onderliggende parkeergarage à € 80.000,- k.k.
– Loft penthouse met 2 kamers;
– Prettig licht door de dakramen;
– Erfpacht afgekocht tot 15-12-2050;
– Actieve VVE;

Bestaande bouw
 € 1.175.000 k.k.
2001
164 m² wonen |
714 m³ inhoud
2 kamers
| 1 slaapkamer
1 woonlaag
penthouse
© 2024 Appeltaart Vastgoed
bubblecrossmenuarrow-right